Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog waarbij de regenboog teken van een vriendschapsverbond voorstelt zoals we tegenkomen bij Noah na de vloed. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging om te werken aan verzoening en een vriendschapsverbond. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich met op op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 tot 40 personen, heeft 3 kampeerhutten met elk 5 bedden, enkele caravans, een eenvoudige keuken en café in een stal ("Café Bethlehem"). Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van "De Leeuwenbende" en door de groepen die ons komen bezoeken. 

Historie

Projekt Duga is in 1999 gestart als initiatief van Nederlandse en Kroatische vrijwilligers uit verschillende kerken. Op dit moment wordt project voornamelijk ondersteunt vanuit de Evangelische Gemeente Jonah in Ede maar vrijwilligers zijn deelnemers uit verschillende (soorten) kerken. 

kampeerhuisjes kroatieSteun deze actie via https://supp.to/kampeerhuisjes-kroatie voor sponsoring van de renovatie van de kampeerhuisjes op Kamp Manuel en blijf daarmee op de hoogte. Deze kampeerhuisjes / trekkershutten / blokhutten zijn essentieel om hier groepen jongeren te kunnen blijven ontvangen. Toestand van de huisjes:

 1. Gaten in dag vanwege hagelinslag.
 2. Buitenmuren beschadigd vanwege hagelinslag.
 3. Bedden moeten gerepareerd worden.
 4. Ramen en deuren moete vervangen.
 5. Huidige terrasjes moeten opnieuw worden gebetonneerd.
 6. Overdekking terras opnieuw geinstalleerd.
 7. Plafonds moeten worden gerepareerd.
 8. Betimmering interieur.
 9. Inrichting huisjes (gordijnen, kooktoestel, koffieapparaat).
 10. Electriciteit van de huisjes moet worden aangelegd. 
 11. Buitendouche en watervoorziening aangelegd. 
 12. Gezamenlijke picknickplaats aangelegd.