Snel zoeken

Overzicht spaarpotten en fondsen

Onderhoud en thuiszorg voor oma Kika 2019

Project locatie - onderhoud 2019

De 9 persoons project bus 2019

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog waarbij de regenboog teken van een vriendschapsverbond voorstelt zoals we tegenkomen bij Noah na de vloed. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging om te werken aan verzoening en een vriendschapsverbond. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich met op op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Waar we nu vooral veel aandacht aan geven, is de kinder- weekendclub (De Leeuwenbende), de jaarlijkse zomer- en winterkampen en daarbij zijn we op zoek naar groepen die ons willen bezoeken. Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 personen. Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van De Leeuwenbende en door de groepen die ons komen bezoeken. Voor 2018 hebben we nog plaats voor één groep.

Historie

Projekt Duga is in 1999 gestart als initiatief van Nederlandse en Kroatische vrijwilligers uit verschillende kerken. Op dit moment wordt project voornamelijk ondersteunt vanuit de Evangelische Gemeente Jonah in Ede maar vrijwilligers zijn deelnemers uit verschillende (soorten) kerken. 

Het plan is geboren en ontwikkelt zich: een missietrip naar ons project in Kroatie, voor kinderen. De eerste twee vergaderingen hebben we gehad en we zijn begonnen met het verzamelen van aanmeldingen. Daartoe is er een formulier aangemaakt en dat formulier is te vinden op missietrip.debijbelschool.nl 

Dit initiatief is ontstaan binnen de Evangelische Gemeente Jonah uit Ede en de uitnodiging is als eerste van toepassing op kinderen uit de kinderclub "Formule 1" - Mocht je hier geen deel van uitmaken en toch interesse hebben in deze missietrip voor kinderen, neem dan gerust contact met ons op via het contact formulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vriendelijke groeten, Meindert Jorna

 

  photo
Meindert A. Jorna
Kinder- en jeugdwerker, Stichting Kruispunten - Projekt DUGA
  0858885869
  0641286716
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Skype: meindert.jorna
  https://www.spelendebijbel.nl
  https://www.projektduga.nl
  Matenstraat 66, Wageningen - Projekt DUGA: Donja Brusovaca 8, Vojnic, Croatia