Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog waarbij de regenboog teken van een vriendschapsverbond voorstelt zoals we tegenkomen bij Noah na de vloed. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging om te werken aan verzoening en een vriendschapsverbond. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich met op op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Waar we nu vooral veel aandacht aan geven, is de kinder- weekendclub (De Leeuwenbende), de jaarlijkse zomer- en winterkampen en daarbij zijn we op zoek naar groepen die ons willen bezoeken. Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 personen. Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van De Leeuwenbende en door de groepen die ons komen bezoeken. Voor 2018 hebben we nog plaats voor één groep.

Historie

Projekt Duga is in 1999 gestart als initiatief van Nederlandse en Kroatische vrijwilligers uit verschillende kerken. Op dit moment wordt project voornamelijk ondersteunt vanuit de Evangelische Gemeente Jonah in Ede maar vrijwilligers zijn deelnemers uit verschillende (soorten) kerken. 

zondag, 05 juni 2011 21:28

Transport, camping, kookles en zondagprogramma Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Donderdag, 26 mei, ontvingen we het transport uit Nederland. Uiteindelijk is alles goed gegaan al betekende dit een dag wachten in Karlovac. Het transport betekent voor ons onder andere: tafels en stoelen voor de kantine, computers voor de computerlessen en voor de campinggasten, gereedschap, tenten, persoonlijke spullen (babykleding), een schoolbord, tafeltennistafel, trampoline en nog veel meer. Het betekent in ieder geval een grote stap richting afronding van de camping.

De camping gaat er steeds beter uitzien al is het nog een hele klus om alles voor juli af te krijgen. Kijk, de eerste blokhut is klaar maar twee moeten nog volledig vertimmerd worden. De kantine is nu wel bijna klaar voor de zomer van 2011.Camping_Kroatie_natuur2473_1_copy

Zondag was weer goed. Aanwezigen: Paula, Patricia, Nikolina, Dragan, Zoran, Ismet, Edisa, Martina, Mario, Kristijan en natuurlijk Samira, onze kinderen en ik. Het onderwerp: roddelen. Goed of niet? Waarom doen we het dan zoveel? Wat zegt de Bijbel erover? Conclusie: soms moet je wel over iemand anders praten maar Corinthiers 13 leert ons dat dit alleen is geoorloofd als er echte zorg en liefde in het spel is en dat is vaak een grote vraag.

Nieuw op zondag: kookles. We spelen het programma "Meesterkok" en deze zondag was het thema: Pizza. Ik moet zeggen dat ze lekkerder waren dan ik had verwacht! Jongeren vonden het gezellig en wilden niet naar huis maar heb ze toch maar naar huis gebracht. Nog twee en halve week school voor hen en dan is het vakantie.

add
Read 16041 times Last modified on vrijdag, 01 maart 2013 00:45
Login to post comments