Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Über Projekt Duga

Projekt Duga bedeutet Projekt Regenbogen. In den Regenbogen sehen wir den Wunsch von Gott in einen Bund mit den Menschen zu geben. Unser Projekt befindet sich in der "Kordun" (ehemalige Krajina) einer verlassenen Gegend im Inneren Kroatien, in der Nähe der Grenze zu Bosnien gelegen. Serbischen Rückkehrer, Kroatisch Muslime und Bosnischen Kroaten, die nach dem Krieg aus Bosnien geflohen: Die Region wird durch die Anwesenheit von Minderheiten aus. Es ist eine vergessene Region. In allem eine große Herausforderung an die Kraft des Evangeliums, dass die einzige Nachricht kann zu einer echten Versöhnung führen. Das Projekt wurde seit Mai 1999 läuft und konzentriert sich vor allem auf einzelne ältere Menschen und Kinder und Jugendliche.

Wo geben wir jetzt besonders auf das Wochenende Kinderclub (Lion Gang), den jährlichen Sommer- und Winterlager, während wir für Gruppen suchen, die uns besuchen möchten. Das Projekt hat einen eigenen Campingplatz und 30 Personen aufnehmen können. Der Campingplatz wird von der lokalen Jugend und Kinder von Lion Gang und den Gruppen beibehalten, die uns zu Besuch kommen. Für 2016 haben wir noch Platz für drei Gruppen.

Login Form

Sonntag, 14 April 2013 20:19

Grote Gerrit niet welkom!? Deel 1.

Written by
Rate this item
(0 votes)

Vlakbij een klein stadje woonde een grote man. Hij heette Gerrit. Gerrit was niet gewoon groot maar HEEL ERG GROOT! Gerrit was heel aardig. Iedereen hield van Gerrit. Hij deed geen vlieg kwaad. Gerrit was bijna altijd vrolijk en als hij door de straten liep dan dreunde de grond en trilden de ramen. Soms ging er dan wel eens een raam kapot. Ook viel er wel eens een lantaarnpaal om of zo iets als Gerrit voorbij kwam maar Gerrit deed niets hoor. In de winkels was Gerrit wel eens een probleem. Dan viel er wel eens wat om. Het rek met frisdranken bijvoorbeeld. Dat was een beetje vervelend maar Gerrit kon er niets aan doen. Hij was gewoon een beetje te groot. Gerrit woonde in een huisje vlak bij de stad. In het bos.

Gerrit had heel veel vrienden in de stad. Maar toch was niet iedereen een vriend van Gerrit. Nee, de mannen van het stadsbestuur hielden niet zo van Gerrit. De burgemeester wel maar die was een beetje bang van het stadsbestuur. Maar waarom hielden deze mannen niet van Gerrit. Gerrit deed toch niets fout? Nee, maar deze mannen waren jaloers..... en dat is nooit goed. Deze mannen wilden belangrijk zijn, belangrijker dan Gerrit. Maar iedereen hield van Gerrit en niet iedereen hield van de mannen van het stadsbestuur. Dus (zo gaat dat met mannen die samen jaloers zijn), deze mannen maakten een plan en zij gingen daarmee naar de burgemeester.

- Burgemeester, zeiden zij, Gerrit mag niet meer in de stad komen. De burgemeester was heel erg verbaasdd. Zijn bril zaktje helemaal tot het topje van zijn neus. Gerrit? Niet in de stad? Maar ik houd van Gerrit.... eeeu, ik bedoel: alle mensen houden van Gerrit! - Ja da kan wel zijn, zeiden deze belangrijke mannen, maar Gerrit maakt alles stuk. Vorige week is er nog een lantaarnpaal omgevallen en deze week is alle frisdrank van Albert de Boer omver gevallen. Door Gerrit. Dat kan niet zo langer. Als Gerrit hier blijft dan gaat de hele stad kapot en DAN STEMMEN WIJ NIET MEER OP JOU!!!!!

De burgemeester schrok. Als deze mannen niet meer op hem zouden stemmen, dan was hij zijn baan kwijt en was hij niet meer burgemeester. Hij wilde toch wel graag burgemeester blijven. Dan moest hij wel naar deze mannen luisteren! Wat moest hij doen!

De burgemeester deed toen wat hij niet had moeten doen. Hij ging de stad uit, naar Gerrit toe. Hij was een beetje bang van Gerrit maar hij was nog banger van deze belangrijke mannen. Hij kwam bij het huisje van Gerrit en klopte aan. Gerrit gooide de deur open, zag de burgemeester en kreeg een hele grote lach op zijn gezicht. Hij was blij de burgemeester te zien. - Kom binnen! zei Gerrit, wat leukt dat u bij mij komt. Ik ga direct thee voor u maken. - Eeuu, euuu, mompelde de burgmeester, doe maar niet...... - Koffie dan? - Nee, doe maar niets. Ik moet je iets vervelends vertellen Gerrit. Gerrit keek vriendelijk naar de burgemeester en zei: - nou zeg maar hoor, tegen Gerrit mag u alles zeggen. Gerrit is er om u te helpen.....

En toen heeft de burgemeester tegen Gerrit gezegd dat hij niet meer welkom was in de stad. Gerrit zei niets meer. Hij kreeg alleen en hele grote traan in zijn linkeroog. Hij ging zitten op een stoel en keek wazig voor zich uit. Gerrit mocht niet meer naar de stad......

De volgende dag was het rustig in de stad. Gerrit kwam niet. De straten waren stil zonder Gerrit. Vreemd zo zonder Gerrit. Saai ook. De mensen misten Gerrit. Gerrit was altijd zo vrolijk en vriendelijk........ Maar s'avonds werd het inneens drukker in de stad. Er kwamen mensen die men nog nooit had gezien. Ze liepen door de straten en keken de hele tijd om zich heen. Ze zagen er niet vriendelijk uit. Ze kochten niets, ze praatten met niemand. En toen iedereen s'avonds naar bed was gegaan, hebben deze vreemde mensen ingebroken in de winkels. Het waren dieven!

En de dieven bleven. Eerst gingen ze alleen s'nachts inbreken, maar toen ze hoorden dat Gerrit er niet meer was, toen kwamen ze ook overdag. En dan liepen ze de winkels binnen, duwden alle mensen opzij, en ook het rek met frisdrank en namen ze alles mee wat ze wilden. En ze betaalden nooit. Iedereen was bang van deze dieven, ook de politie.

(Wordt vervolgd)

Read 6619 times Last modified on Dienstag, 22 Oktober 2013 21:59
Login to post comments