Inschrijven nieuwsbrief

Over Projekt Duga

Projekt Duga betekent: Project Regenboog. In de regenboog zien we de wens van God om een verbond aan te gaan met mensen. Ons project bevindt zich in de "Kordun" (voormalige Krajina) een verlaten streek in het binnenland van Kroatie, vlak aan de grens met Bosnie. De streek wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van minderheden: Servisch terugkerenden, Kroatische moslims en Kroaten die na de oorlog vanuit Bosnie gevlucht zijn. Het is een vergeten streek. In alles een grote uitdaging voor de kracht van het Evangelie, de enige boodschap die tot echte verzoening kan leiden. Het project is actief sinds mei 1999 en richt zich vooral op alleenstaande ouderen en kinderen en jongeren.

Waar we nu vooral veel aandacht aan geven, is de kinder- weekendclub (De Leeuwenbende), de jaarlijkse zomer- en winterkampen en daarbij zijn we op zoek naar groepen die ons willen bezoeken. Het project kent een eigen kampeerterrein en biedt plaats aan 30 personen. Het kampeerterrein wordt onderhouden door de plaatselijke jongeren en kinderen van De Leeuwenbende en door de groepen die ons komen bezoeken. Voor 2016 hebben we nog plaats voor een viertal groepen.

Snel zoeken

Zomerkamp aan de zee - 2016

Hierbij een kort verslag over ons zomerkamp aan de zee. We hebben weer een leuke tijd gehad met elkaar en Manuel zal eerst wat schrijven over onze belevenissen.

"Toen we naar zee gingen hadden heel veel plannen, maar toen we er waren was het veel te heet om veel dingen te doen. Maar alsnog hebben we best veel dingen gedaan zoals baseball in het water, en een spel in de stad, en we hebben ook heel veel gezwommen, en gekookt. Na het ontbijt gingen we in groepjes opdrachten uitvoeren zoals: over wat we gaan koken en gaan doen. Het spannendste vond ik het einde toen de beslissing kwam van wie de trofee had gewonnen. Maar jammer had vroeger rood niet gewonnen maar groep groen wel waar mijn broertje in zat. Einde." - Manuel Jorna

Read More Read More

Update juli 2016

Start zomerprogramma

Read More Read More

Update mei 2016

Twee weken meivakantie - bezoek aan project

Read More Read More

Gebed voor de Balkan

Overzicht gebedspunten, aan te vullen door wie wil.

Read More Read More

Takenlijst en "to do list " voor 2015

De voorlopige takenlijst voor het komende jaar: 2015

Read More Read More

Takenlijst augustus 2014

De voorlopige takenlijst voor de laatste zomerweek in Kroatie

Read More Read More

Nieuws juli 2014

Het is druk aan het worden!

Read More Read More

Update mei 2014

Beste mensen,

En zo zijn we alweer een maand in Kroatie. Tijd voor de twee wekelijkse email update. In Kroatie is niet alleen de tijd snel gegaan. Hier een verkort overzicht:

Read More Read More

Bezoek Projekt DUGA - najaar 2013

Bezoek Kroatie 7 - 14 okt 2013
Read More Read More